Med Telemark Som Atelier - Bok fra Galleri Straume

Med Telemark Som Atelier - Bok

Jonny Andvik

Frå baksida på boka:

""Å kunne e gara til Telemark", skreiv dikteren Per Sivle. I likhet med mangte andre skapende mennekser følte han en magisk dragning mo dette eventyrfylket. Sagn, folkemusikk og folkedikning er elementer som har skapt fylkets kraft og ånd. Folkelivet og naturen betok og facinerte store kunstnere. Ikke uten grunn blir Telemark kalt kulturfylke 1 i Norge.
Johnny Andvik er en av dem som har brukt sitt hjemfyle som atelièr. Lyset langs kysten, det mystiuske dunkle i skogene, det forrevne og ville i fjellene har betatt ham siden han var gutt. Han følte seg omsluttet av folkemusikken og sagnene - og ikke minstble han inspirert av de store malere som har gått foran ham. Mange føler seg bergtatt av Andviks bilder og inkluderer ham i kjeden av de store Telemarks-malerne.
I denne boken vises en lang rekke av bildene Johnny Andvik har malt fra Telemark, og det inkluderer også portretter av mennesker han har møtt. Bildene knyttes sammen med små tekster av Andvik selv og av bokgjester som er opptatt av hans kunst. Dette er en bok man aldri helt vil legge bort - og en bok man med glede vil gi til andre."

450,00 kr

Bok 168 sider