Gunilla Holm Platou

Gunilla Holm Platou (født 1972) er velkjent for sine humoristiske og oppfinnsomme ku-motiv.
GUNILLA HOLM PLATOU (født 1972) er velkjent for sine humoristiske og oppfinnsomme ku-motiv. Mange av desse bileta har artige titlar der ho spelar på at orda inneheld "ku" eller "Q". Sjølv om ho sannsynlegvis kjem til å jobbe vidare med ku-motiva sine er Holm Platou no sterkt involvera i eit prosjekt ho har kalla "Rødlista".
”Med tegninger og ord prøver vi å beskrive menneskelige tilstander, også tunge temaer som lengsel og ensomhet. De fleste mennesker bærer jo på en drøm om å bli elsket. På gifteringboksen som min mann oppbevarte gifteringene våre i før han fridde til meg, meislet han inn setningen: Det er du og jeg som er oss to. Ordene bare datt ut av hjertet hans, og de inspirerte meg til å lage kubildet om kjærlighet. Dette bildet er mitt bestselgende verk. Det viser to dyr som leier hverandre ”
KUnstnaren
Gunilla Holm Platou er ein billedkunstner som hovedsakleg jobbar med maleri og grafikk. Ho er utdanna Art Director ved Westerdals Reklameskole i Oslo, samt Kunst- og Design College i Asker. Holm Platou har deltatt på ei lang rekke kollektivutstillingar i galleri og kunstforeiningar over heile landet, og ho har hatt separatutstillingar i både i Sverige og Noreg. Ho er fast kunstnar hos bl.a. Gulden Kunstverk, Artgate, Galleri Bi-z, Galleri Osebro, Elverum Kunstgalleri og Aalesund kunstforening, for å nevne noen. Hun har også illustrert og designa bl.a. bøker, reflekser, kort, gaveartikler og klær. Gunilla er også kjent frå si tid som programleiar i TV2 på nittitallet.
Lukk